carpaccio
Dieta

Carpaccio z gruszek z musem waniliowym

SKŁADNIKI:

– 1 opakowanie musu waniliowego (bez gotowania, na 250 ml mleka),

– 4 dojrzałe gruszki,

– 250 ml mleka (1/4 litra),

– 6 łyżek stołowych soku jabłkowego lub czerwonego portwajnu.

CZAS PRZYGOTOWANIA:

20 min, bez czasu chłodzenia,

WYKONANIE:

Mus waniliowy należy sporządzić zgodnie z instrukcją na opakowaniu i odstawić do wystudzenia na przynajmniej 2 godziny.

Gruszki płuczemy w gorącej wodzie, wycieramy i przepoławiamy wzdłuż. Wykrawamy gniazda nasienne i usuwamy łodyżkę i kwiat. Połówki gruszek kroimy wzdłuż na cienkie plasterki i rozkładamy na czterech talerzach, skrapiając każdą porcję jedną łyżką stołową soku jabłkowego lub portwajnu.

8 łyżek musu układamy na plasterkach gruszek, skrapiamy resztką soku jabłkowego lub portwajnu.

Można podawać również z musem czekoladowym zamiast waniliowego.

Smacznego!

Leave a Reply

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *