migdały
Dieta

Zimna zupa morelowa

SKŁADNIKI:

– 600g moreli,

– 375ml (3/8 litra) soku jabłkowego lub białego wina,

– 375ml (3/8 litra) nektaru morelowego,

– 1 opakowanie cukru waniliowego,

– 80 g cukru,

– laska cynamonu,

– 30g kaszki sago (można zastąpić kaszą manną),

– odrobina soku z cytryny.

CZAS PRZYGOTOWANIA:

30 minut.

WYKONANIE:

Morele myjemy, dzielimy na połówki, pozbywamy się pestek. Wkładamy na kilka minut do gotującej się wody, po czym hartujemy je w zimnej. Zdejmujemy skórki i kroimy owoce w plasterki.

Należy gotować sok jabłkowy lub białe wino, nektar morelowy, cukier, cukier waniliowy, laskę cynamonu i kaszę przez ok. 20 min.

Wyjmujemy laskę cynamonu, a dokładamy plasterki moreli i pozostawiamy na ok. 5 min, by nasiąkły.

Zupę doprawiamy sokiem z cytryny i schładzamy.

Smacznego!

Informacje:

artroser cena I bioxyn w aptece I ravestin ile kapsułek w opakowaniu I sliminazer plastry jak stosować

Leave a Reply

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *